Over Bultersmekke Assitancedogs


Onder het motto 'samen het mogelijke mogelijk maken' leiden wij assistentiehonden op, bieden wij zorgondersteuning en ondersteunen wij bij het verkrijgen van bekostiging van de opleiding van assistentiehonden.

Opleiden van Assistentiehonden

Als landelijke organisatie zijn wij gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen met een beperking om de eigen assistentiehond op te leiden. Wij kunnen de volgende type assistentiehonden binnen ons teamcoachingsprogramma aanbieden voor volwassenen en voor kinderen:

  • ADL-assistentiehonden
  • Assistentiehonden voor mensen met autisme
  • Assistentiehonden voor mensen met een psychiatrische aandoening
  • Signaalhonden voor mensen met een auditieve beperking
  • Seizurehonden voor mensen met epilepsie
  • Assistentiehonden voor mensen met PTSS
  • Assistentiehonden voor veteranen

Zorgondersteuning

Binnen de zorgondersteuning coachen en begeleiden wij kinderen en volwassenen met een vorm van autisme of met problemen die psychisch / psychosociaal van aard zijn. Wij bieden hen de begeleiding naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid alsook coaching van communicatieve en sociale vaardigheden.

Ondersteuning bij bekostiging

Bultersmekke is opgebouwd uit twee organisaties. Een organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het programma van de teamcoaching en een stichting die mensen ondersteunt in het bekostigen van de opleiding van de assistentiehond.

De stichting ondersteunt mensen bij hun aanvraag bij instanties en eventueel bij een beroep tegen afwijzende beslissingen van instanties. Daarnaast heeft de stichting een programma ontwikkeld dat mensen in staat stelt de opleiding van hun assistentiehond te bekostigen door zelf fondsen te werven en te crowd-funden, het zogenoemde programma fund-coaching. Tevens werft de stichting, onder meer door de Nationale Doppenactie, gelden voor de opleiding van assistentiehonden

 

Helpt u mee? Ga naar de pagina Steun stichting Bultersmekke en doneer!

 

                     
 
         
 
Psychiatrie assistentiehonden - de scepsis voorbij
‘Zelf opleiden van je eigen assistentiehond levert een positieve bijdrage aan het herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid.’ Deze stelling verdedigde Joop Mekke samen met Bultersmekke cursist Mirjam tijdens het congres ‘Multideskundigheid in de nieuwe GGZ’ op 31 oktober in De Reehorst in Ede. Zij kregen de handen in de zaal op elkaar. Joop Mekke: ‘Je kunt wel zien dat in delen van de geestelijke gezondheidszorg de scepsis over assistentiehonden aan het verdwijnen is.’

 
     
        
 
Veel belangstelling voor opleiding Instructeur Teamcoaching
Tientallen belangstellenden waren vrijdag 27 oktober bij Bultersmekke Assistancedogs te gast voor de informatiedag Instructeur Teamcoaching. Bultersmekke is dit jaar een opleiding voor nieuwe instructeurs gestart. In februari begint al weer een nieuwe groep studenten. Het aantal instructeurs zal daarmee gaan verdubbelen. Dat is nodig om aan de sterk stijgende vraag te kunnen voldoen.

 
     
        
 
13 november Utrecht: Informatie- en intakedag
Bultersmekke Assistancedogs start met informatie- en intakedagen. Dagen waarop mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennis kunnen maken met Bultersmekke. Daarnaast kunnen aspirant-cursisten individuele intakegesprekken voeren met Joop Mekke of Erika Bulters. De eerste Bultersmekke-informatiedag vindt plaats op maandag 13 november 2017 in Utrecht.