ONS BESTUUR

Patrice Hijsterborg
voorzitter Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben onder de indruk van de methode van Bultersmekke en wat tot nu toe al bereikt is. Ambitieus en realistisch tegelijk, waarbij ze oog blijven houden voor de cursist en de hond. Het teamcoachingsprogramma is innovatief en zorgt ervoor dat mensen weer via hun eigen hulphond regie kunnen krijgen over hun leven. Hun hond opent letterlijk en figuurlijk deuren. De succesverhalen en wat cliënten en hun hond bereikt hebben, zijn indrukwekkend."

Patrice Hijsterborg is expert op het gebied van corporate communicatie en eigenaar van het bureau PR on the Park. Zij werkte voor internationale ondernemingen zoals Ahold, KPN, Apple, McDonald’s en KLM. Momenteel is zij werkzaam voor NAM/Shell.

Rob Klijn
penningmeester Stichting Bultersmekke Assistancedogs

Rob was al een aantal jaar de boekhouder van Stichting Bultersmekke en is per 1 januari 2015 penningmeester.

Yvonne Mol
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon samen met mijn partner Ans en Jip in het Noordhollandse Wognum. Jip is Ans haar assistentiehond. Hij is een Golden Retriever. Ik werk binnen de Gezondheidszorg als avond-, nacht- en weekendhoofd in een verpleeghuis. Gezondheid is het grootste goed en ik maak van dichtbij mee wat beperkingen voor iemand kunnen betekenen. Toen mijn vrouw een assistentiehond kreeg ging mijn hart open. Jip is Ans haar opgeleide assistentiehond via Bultersmekke. En je zag het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de zelfverzekerheid en de zelfwaardering groeien! Daarom wil ik actief mee werken om van de Stichting Bultersmekke iets moois te maken."

Maren Schaatsbergen
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben Maren Schaatsbergen en enorm verheugd om onderdeel uit te maken van Bultersmekke Assistancedogs. Zelf heb ik een ontzettend leuke en ondeugende labrador, Bram, waarmee ik graag het strand of bos opzoek.

In mijn kennismaking met de stichting was ik al snel onder de indruk van de manier van werken en resultaten die de instructeurs sámen met de cursist en hond bereiken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om een bijdrage aan te leveren aan het opleiden van een groter aantal assistentiehonden. Goed dat de stichting zich inzet voor mensen die voor hun noodzakelijke assistentiehond geen vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar.

Als bestuurslid van de stichting wil ik daar graag aan meewerken. In het dagelijks leven werk ik als consultant in de zorg. Ik studeerde geneeskunde en internationale bedrijfskunde. Met mijn kennis over deze sector en mijn medische achtergrond hoop ik dan ook Bultersmekke Assistancedogs een stap verder te helpen in het opleiden van assistentiehonden voor veel meer mensen voor wie deze voorziening van zo’n grote betekenis is..

Annelies Steenbrink
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon in Rotterdam, ben vertaalster Engels van beroep en ben getrouwd met Wim. Wij zijn allebei van jongsaf aan hondenliefhebbers. Onze beide - inmiddels volwassen - kinderen groeiden op met honden (Golden Retrievers Quinta en Emma).
Via een artikel in de krant kwam ik in contact met Astrid en haar toenmalige assistentiehond Mellis. Dat contact groeide uit en vanuit mijn vak kon ik Bultersmekke helpen met vertaalwerk. Van het een kwam het ander en zo werd ik bestuurslid van Stichting Bultersmekke."

Joep Mourits
secretaris / kwartiermaker

Dagelijks aanspreekpunt voor de stichting alsook coördinator doorontwikkeling van de stichting.

Contactgevens
06 5536 4842 / j.mourits@stichtingbultersmekke.nl

Psychiatrie assistentiehonden - de scepsis voorbij
‘Zelf opleiden van je eigen assistentiehond levert een positieve bijdrage aan het herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid.’ Deze stelling verdedigde Joop Mekke samen met Bultersmekke cursist Mirjam tijdens het congres ‘Multideskundigheid in de nieuwe GGZ’ op 31 oktober in De Reehorst in Ede. Zij kregen de handen in de zaal op elkaar. Joop Mekke: ‘Je kunt wel zien dat in delen van de geestelijke gezondheidszorg de scepsis over assistentiehonden aan het verdwijnen is.’

Veel belangstelling voor opleiding Instructeur Teamcoaching
Tientallen belangstellenden waren vrijdag 27 oktober bij Bultersmekke Assistancedogs te gast voor de informatiedag Instructeur Teamcoaching. Bultersmekke is dit jaar een opleiding voor nieuwe instructeurs gestart. In februari begint al weer een nieuwe groep studenten. Het aantal instructeurs zal daarmee gaan verdubbelen. Dat is nodig om aan de sterk stijgende vraag te kunnen voldoen.

13 november Utrecht: Informatie- en intakedag
Bultersmekke Assistancedogs start met informatie- en intakedagen. Dagen waarop mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennis kunnen maken met Bultersmekke. Daarnaast kunnen aspirant-cursisten individuele intakegesprekken voeren met Joop Mekke of Erika Bulters. De eerste Bultersmekke-informatiedag vindt plaats op maandag 13 november 2017 in Utrecht.