Stichtingsbestuur

Het bestuur bestaat uit vijf leden. Hieronder stellen de bestuursleden zich voor.

Patrice Hijsterborg
voorzitter Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben onder de indruk van de methode van Bultersmekke en wat tot nu toe al bereikt is. Ambitieus en realistisch tegelijk, waarbij ze oog blijven houden voor de cursist en de hond. Het teamcoachingsprogramma is innovatief en zorgt ervoor dat mensen weer via hun eigen hulphond regie kunnen krijgen over hun leven. Hun hond opent letterlijk en figuurlijk deuren. De succesverhalen en wat cliënten en hun hond bereikt hebben, zijn indrukwekkend."

Patrice Hijsterborg is expert op het gebied van corporate communicatie en eigenaar van het bureau PR on the Park. Zij werkte voor internationale ondernemingen zoals Ahold, KPN, Apple, McDonald’s en KLM. Momenteel is zij werkzaam voor NAM/Shell.

Rob Klijn
penningmeester Stichting Bultersmekke Assistancedogs

Rob was al een aantal jaar de boekhouder van Stichting Bultersmekke en is per 1 januari 2015 penningmeester.

Yvonne Mol
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon samen met mijn partner Ans en Jip in het Noordhollandse Wognum. Jip is Ans haar assistentiehond. Hij is een Golden Retriever. Ik werk binnen de Gezondheidszorg als avond-, nacht- en weekendhoofd in een verpleeghuis. Gezondheid is het grootste goed en ik maak van dichtbij mee wat beperkingen voor iemand kunnen betekenen. Toen mijn vrouw een assistentiehond kreeg ging mijn hart open. Jip is Ans haar opgeleide assistentiehond via Bultersmekke. En je zag het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de zelfverzekerheid en de zelfwaardering groeien! Daarom wil ik actief mee werken om van de Stichting Bultersmekke iets moois te maken."

Maren Schaatsbergen
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben Maren Schaatsbergen en enorm verheugd om onderdeel uit te maken van Bultersmekke Assistancedogs. Zelf heb ik een ontzettend leuke en ondeugende labrador, Bram, waarmee ik graag het strand of bos opzoek.

In mijn kennismaking met de stichting was ik al snel onder de indruk van de manier van werken en resultaten die de instructeurs sámen met de cursist en hond bereiken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om een bijdrage aan te leveren aan het opleiden van een groter aantal assistentiehonden. Goed dat de stichting zich inzet voor mensen die voor hun noodzakelijke assistentiehond geen vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar.

Als bestuurslid van de Stichting wil ik daar graag aan meewerken. In het dagelijks leven werk ik als consultant in de zorg. Ik studeerde geneeskunde en internationale bedrijfskunde. Met mijn kennis over deze sector en mijn medische achtergrond hoop ik dan ook Bultersmekke Assistancedogs een stap verder te helpen in het opleiden van assistentiehonden voor veel meer mensen voor wie deze voorziening van zo’n grote betekenis is..

Annelies Steenbrink
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik woon in Rotterdam, ben vertaalster Engels van beroep en ben getrouwd met Wim. Wij zijn allebei van jongsaf aan hondenliefhebbers. Onze beide - inmiddels volwassen - kinderen groeiden op met honden (Golden Retrievers Quinta en Emma).
Via een artikel in de krant kwam ik in contact met Astrid en haar toenmalige assistentiehond Mellis. Dat contact groeide uit en vanuit mijn vak kon ik Bultersmekke helpen met vertaalwerk. Van het een kwam het ander en zo werd ik bestuurslid van Stichting Bultersmekke."

Joep Mourits
secretaris / kwartiermaker

Dagelijks aanspreekpunt voor de Stichting alsook coördinator doorontwikkeling van de Stichting.

Contactgevens
06 5536 4842 / j.mourits@stichtingbultersmekke.nl

Landelijke estafette bij 10 jaar Bultersmekke Assistancedogs
In mei dit jaar is het 10 jaar geleden dat Erika Bulters en Joop Mekke besloten samen de opleiding van assistentiehonden anders aan te pakken. 10 Jaar is een mooie mijlpaal. Nog mooier is dat bijna 200 cursisten hun eigen hond hebben opgeleid tot een officiële assitentiehond. Dat wordt gevierd. En wel met een landelijke estafette voor de toegang van assistentiehonden.

Feest in Kerkwijk! Negen geslaagde teams
30 november in Kerkwijk. Een feestelijke diploma-uitreiking. Vergezeld van ouders, familie en vrienden namen zeven cursisten trots het certificaat in ontvangst. Bewijs van het succesvol afronden van het programma teamcoaching bij Bultersmekke Assistancedogs. Grote klasse! De namen van geslaagden en hun gecertificeerde assistentiehonden op de foto: Mirjam en Levias; Noah en Bliss; Wendy Bloemhof en Mellow; Edwin Leenards en Nahla; Linda Mons en Yip; Resie Oude Luttikhuis en Kweenie; Aad Lok en Remy.

Tweede informatie- en intakedag 29 januari volgeboekt
Op maandag 29 januari vindt de tweede ‘informatie- en intakedag’ van Bultersmekke Assistancedogs plaats. Na de succesvolle eerste dag in het najaar is nu ook de tweede dag volgeboekt. In de loop van januari maken we bekend wanneer de volgende dag wordt gehouden. Tijdens deze dag kunnen mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennismaken met Bultersmekke Assistancedogs. Daarnaast kunnen aspirant-cursisten individuele intakegesprekken voeren met Joop Mekke of Erika Bulters.