Stichtingsbestuur


Het bestuur bestaat uit vier leden. Hieronder stellen de bestuursleden zich voor. 


Patrice Hijsterborg
voorzitter Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben onder de indruk van de methode van Bultersmekke en wat tot nu toe al bereikt is. Ambitieus en realistisch tegelijk, waarbij ze oog blijven houden voor de cursist en de hond. Het teamcoachingsprogramma is innovatief en zorgt ervoor dat mensen weer via hun eigen hulphond regie kunnen krijgen over hun leven. Hun hond opent letterlijk en figuurlijk deuren. De succesverhalen en wat cliënten en hun hond bereikt hebben, zijn indrukwekkend."

Patrice Hijsterborg is expert op het gebied van corporate communicatie en eigenaar van het bureau PR on the Park. Zij werkte voor internationale ondernemingen zoals Ahold, KPN, Apple, McDonald’s en KLM. Momenteel is zij werkzaam voor NAM/Shell.

Florian Blom
penningmeester Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben trots dat ik gevraagd ben om als bestuurslid een bijdrage te leveren aan deze unieke organisatie. Het ontstaan van Bultersmekke Assistancedogs en de groei die het daarna heeft doorgemaakt, laten duidelijk zien dat vele mensen geholpen zijn door de bijzondere wijze waarop medewerkers van deze organisatie omgaan met mens en dier. 

Mijn eigen ervaringen met honden zijn niet zo talrijk te noemen, maar het zorgt er wel voor dat ik mij keer op keer verbaas over de zorg en liefde die een assistentiehond kan geven. De toekomstplannen van Bultersmekke Assistancedogs maken me enthousiast. Ik ben onwijs benieuwd naar het slagen van ons voornemen om meer mensen de kans te bieden hun eigen hond tot assistentiehond op te leiden.

Afgelopen zomer heb ik mijn studie internationale bedrijfskunde in Rotterdam afgerond. De komende jaren wil ik mij focussen op mijn eigen ontwikkeling door middel van een vervolgstudie én praktijkervaring. Dat ik als bestuurslid van Stichting Bultersmekke Assistancedogs tegelijkertijd kan bijdragen aan de groei in het aantal nieuwe cursisten èn veel kan leren, is voor mij persoonlijk fantastisch. Als jongste van het bestuursteam hoop ik een innovatieve en ‘jonge’ kijk te geven op zaken, en te helpen waarborgen dat cursist en assistentiehond te allen tijde centraal staan."

Piet de Bekker
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Mijn naam is Piet de Bekker. Ik ben een enthousiaste gezondheidseconoom, expert op het gebied van het zorgstelsel, en mede-oprichter van Zorgvuldig Advies. Wij begeven ons in een zorgstelsel dat steeds ontwikkelt. Het werk van Zorgvuldig Advies gaat over duiden, inspelen en anticiperen op trends en ontwikkelingen in het zorgstelsel, op de verschillende zorgmarkten, in diverse zorgorganisaties, en bij alle soorten mensen die werkzaam zijn in en aan de zorg.

Vroeger was ik vooral bang van honden. Bij m’n zaterdagbaan als postbode had ik regelmatig een dobermann aan m’n vingers hangen. Maar inmiddels zie ik meerdere mensen in mijn omgeving die vol overgave zorgen voor hun trouwe viervoeter, en die er profijt van hebben doordat ze met hun hond meer buiten komen en bewegen, ze meer structuur en ontspanning hebben. Ja, de hond helpt en ondersteunt.

De methode van Bultersmekke Assistancedogs is daarbij verbluffend overtuigend: via een teamcoachingsprogramma trainen mensen met een hulpvraag zelf hun eigen hond. De band wordt enorm sterk, de zelfstandigheid en het gevoel van eigen waarde vergroot. Ze zeggen wel eens: ieder mens is co-producent van zijn eigen gezondheid. Dankzij de Bultersmekke-methode waarbij de hond een levend verlengstuk is van iemands persoonlijke levenssfeer, krijgt dat perspectief een frisse invulling en verbreding naar veiligheid en kwaliteit van leven. Dit past bij een zorgstelsel van de toekomst. Er loopt momenteel een onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van een signaleringshond bij epilepsie, maar de toegevoegde waarde voor de cursisten én het rendement van de investering staan voor mij buiten kijf. 

Ik maak me er graag sterk voor om de toegankelijkheid voor mensen en hun honden te vergroten, financiële hindernissen te overwinnen en dit initiatief langzaam maar gestaag te laten doorgroeien. Daarbij hoop ik vanuit mijn kennis en netwerk bij te dragen aan de verdere doorgroei van Bultersmekke Assistancedogs."

Maren Schaatsbergen
bestuurslid Stichting Bultersmekke Assistancedogs

"Ik ben Maren Schaatsbergen en enorm verheugd om onderdeel uit te maken van Bultersmekke Assistancedogs. Zelf heb ik een ontzettend leuke en ondeugende labrador, Bram, waarmee ik graag het strand of bos opzoek. 

In mijn kennismaking met de stichting was ik al snel onder de indruk van de manier van werken en resultaten die de instructeurs sámen met de cursist en hond bereiken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om een bijdrage aan te leveren aan het opleiden van een groter aantal assistentiehonden. Goed dat de stichting zich inzet voor mensen die voor hun noodzakelijke assistentiehond geen vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar.

Als bestuurslid van de Stichting wil ik daar graag aan meewerken. In het dagelijks leven werk ik als consultant in de zorg. Ik studeerde geneeskunde en internationale bedrijfskunde. Met mijn kennis over deze sector en mijn medische achtergrond hoop ik dan ook Bultersmekke Assistancedogs een stap verder te helpen in het opleiden van assistentiehonden voor veel meer mensen voor wie deze voorziening van zo’n grote betekenis is.Joep Mourits
secretaris / kwartiermaker

Dagelijks aanspreekpunt voor de Stichting alsook coördinator doorontwikkeling van de Stichting.

Contactgevens
06 5536 4842 / j.mourits@stichtingbultersmekke.nl

 

 

                     
 
         
 
26 november Informatie- en intakedag in Utrecht
Op maandag 26 november vindt in Utrecht wederom een ‘informatie- en intakedag’ plaats. Deze dagen blijken in een grote behoefte te voorzien. Tijdens de informatie- en intakedag kunnen mensen die zelf een assistentiehond willen opleiden, persoonlijk kennismaken met Bultersmekke Assistancedogs. Daarnaast zijn er individuele intakegesprekken met Joop Mekke, Frijke Dijkstra en Erika Bulters.

 
     
        
 
Elf nieuwe trotse geslaagden
13 September ontvingen Bultersmekke-cursisten uit handen van hun instructeur het diploma als bewijs van het behalen van de teamtest en daarmee van de certificering van hun assistentiehond. Figuurlijk en letterlijk een zonnige dag. Bijzonder waren de toespraken van cursisten en instructeurs. Het leek wel te zijn afgesproken. Vrijwel iedereen benadrukte het werken vanuit rust. Essentieel voor een effectieve samenwerking met je assistentiehond.

 
     
        
 
Méér dan 100.000 kilo doppen
Deze maand bereikte de Nationale Doppenactie een prachtige mijlpaal. De 100.000ste kilo plastic doppen werd bij de recyclaar aangeleverd voor de opleiding van assistentiehonden door Bultersmekke Assistancedogs. Per juli staat de teller op 108.504 kilo. In totaal is er bijna 20.000 euro bijeengebracht voor de opleiding van assistentiehonden.