Tuesday 18 July 2017
Kinderen uit Alkmaar sparen voor assistentiehonden
Kinderen van de basisschool Liereland in Alkmaar hebben heel veel statiegeldflessen gespaard. In totaal wel voor 687 euro en 37 cent. En dat allemaal voor de opleiding van assistentiehonden. Afgelopen week ontving Jan Boerhoop een cheque met dit mooie bedrag uit handen van leerlingen en de Ouderraad van de school.

Najaar 2016 was Jan al gastspreker op school. Hij vertelde toen over het werk van assistentiehonden en gaf een demonstratie met zijn assistentiehond Tess.

Zijn verhaal kreeg direct weerklank. Kinderen en ouders besloten statiegeldflessen te gaan sparen voor stichting Bultersmekke. Jan Boerhoop is ambassadeur van de stichting. De stichting ondersteunt mensen die de opleiding van hun assistentiehond niet vergoed krijgen. Het bijeen gebrachte bedrag is bijzonder welkom. Jan ontving naast de cheque de toezegging dat er flink doppen gespaard gaat  worden.

Meer acties

Ook op andere plaatsen worden via acties fondsen bijeengebracht voor de opleiding van assistentiehonden. Stichting Bultersmekke ontving de laatste dagen meerdere giften van onder meer de Zwemvierdaagse van Pica Mare in Gennep en van de Cherry Dancers in Lunteren. Allemaal zeer veel dank!!!