Monday 25 June 2018
Aanmelding onderzoek epilepsie assistentiehonden verlengd
De Erasmus Universiteit heeft de termijn voor aanmelding van de EPISODE-studie verlengd. EPISODE is een vierjarig onderzoeksproject naar de kosten en effecten van assistentiehonden bij mensen met moeilijk behandelbare epilepsie. De kosten van opleiding en aanschaf van de hond worden voor de deelnemers geheel door het onderzoek vergoed.

De epilepsie-assistentiehonden worden getraind om ondersteuning te bieden wanneer hun baas een epileptische aanval krijgt. Sommige epilepsie-assistentiehonden kunnen daarnaast een aanval voelen aankomen en leren van tevoren te waarschuwen.

Aanvankelijk zou de studie in augustus starten. Nu is voorzien dat de studie uiterlijk 1 december begint. Dat betekent dat deelnemers voor het onderzoek zich nog kunnen aanmelden. Voor nadere informatie klik hier.

Informatiebijeenkomst

Voor mensen die overwegen aan het onderzoek mee te doen is er op 11 september een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst komen alle aspecten aan bod van deelname aan het onderzoek. De Erasmus Universiteit Rotterdam vertelt over hoe deelname aan het onderzoek eruit ziet. Daarnaast geven Hulphond Nederland en Bultersmekke Assistancedogs uitleg over de training van de honden. Ook zal een cursist haar ervaringen delen over wat een epilepsiehond voor haar betekent. De informatiebijeenkomst is op 11 september van 19u00 tot 21u00 bij PGO Support te Utrecht.

Voor contact met de onderzoekers klik hier.