Thursday 26 April 2018
Ambassadeur Helma Verhoeven-Jacobs geridderd
Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd... Helma Verhoeven-Jacobs is in haar woonplaats Cuijk op 26 april geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege haar grote inzet voor de toegankelijkheid van assistentiehonden, het ambassadeurschap van Bultersmekke Assistancedogs en van Accessible Travel Online.

Helma Verhoeven is samen met haar assistentiehond Banios ambassadeur van Bultersmekke Assistancedogs. Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk roemde haar inzet voor de totstandkoming voor wetgeving op het gebied van de toegankelijkheid van assistentiehonden in publieke ruimten. Haar Hellumstocht van Cuijk naar Den Haag in september 2013, uitmondend in een petitie aan alle fracties in de Tweede Kamer, was een 'daverend succes', volgens de burgervader. Ook haar werk als ambassadeur voor Bultersmekke Assistancedogs en voor de organisatie Accessible Travel Online deed de Koning besluiten haar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau te benoemen. Haar verdiensten hebben een nationale en zelfs internationale betekenis.

Hillenaar: 'Helma, je hebt bergen verzet en grenzen verlegd. Je laat zien wat je met wilskracht kunt bereiken ondanks beperkingen.'